Anderen aan het woord

“De gesprekken verreikte mijn leven door mij meer inzicht te geven in mijn eigen authenticiteit. Door meer zelfkennis te vergaren kon ik uitvogelen wat van betekenis was in mijn leven, waardoor ik wenselijkere keuzes kon maken en meer zelfliefde ontwikkelde. Het zelfportret nam ook het lichaam en de omgeving onder de loep, wat zorgde voor een gebalanceerd en realistisch beeld van alle aspecten van mijn leven, waar ik nog dagelijks de vruchten van pluk. Ik heb het ervaren als een unieke manier om een gezonde dosis zelfreflectie te ontwikkelen, waardoor ik steviger in mijn schoenen sta en met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet ga.”

Eva

“Met de overtuiging dat een traumatische gebeurtenis niet alleen een zwarte bladzijde in je leven hoeft te zijn, kwam ik bij Annemiek terecht.
Ik wilde juist de kracht die ik ook voelde uitdiepen. Maar kon daar zelf geen richting aan geven.
Bij Annemiek heb ik op heel natuurlijke wijze kunnen ontdekken waar die kracht lag.  Door het maken vormtekeningen en werken met klei kwam er rust en focus. Een soort innerlijke kompas vormde zich daarmee.
Dit heeft me weer geïnspireerd tot nieuwe inzichten. Dat was voor mij ook de kracht van de therapie. De antwoorden waren er al die tijd al, ze moesten alleen nog naar boven komen.”

“Annemiek, ik wil je bedanken voor je fijne coaching en begeleiding. Je bent op mijn pad gekomen op het moment nadat ik me nogal leeg voelde vanbinnen. Ik kwam uit een diep dal en had hulp nodig om weer enthousiast te worden om te zijn wie ik vanbinnen ben. Je hebt me geholpen om mezelf weer te verwonderen en nieuwsgierig te maken over wat er bij mij van binnen leeft. Heel mooi hoe je dit doet d.m.v. verschillende technieken. Echt heel fijn de manier waarop je me begeleid hebt. Precies de juiste open vraag stellen zonder te veel in te vullen. Op die manier heb ik echt zelf mijn antwoorden gevonden en de werken die ik gemaakt heb kunnen beschouwen en verwondering kunnen voelen voor het werk dat was ontstaan. Bizar hoe het overeenkomt met wat ik vanbinnen voelde en waar ik op dat moment door heen ging/mee bezig was. Bedankt Annemiek.”

Eva

“Terwijl ik op de wachtlijst stond voor de specialistische GGZ, ontdekte ik kunstzinnige therapie bij Annemiek. Het sprak mij erg aan, omdat de focus lag op mij als persoon en niet op een diagnose- en behandelingsprotocol. Ik voelde dat de therapie een persoonlijke insteek had, vanuit mijn behoeften als individu. We ontdekten samen mijn struikelblokken en wat zou kunnen helpen; bijvoorbeeld kleien, vormtekeningen, een portret.
De werkwijze voelde als een frisse blik op psychische klachten. Er wordt gefocust op het gesproken woord, ik ben daar zelf ook meer aan gewend dan aan uiting in kunstzinnige vormen. Al snel kwam ik mijn struikelblokken tegen, zoals perfectionisme en behoefte aan controle. Dit was een enorme uitdaging bij vrije opdrachten waar het ging om het proces en acceptatie. Dit was erg confronterend maar ook enorm leerzaam.” 
Claire 

“Het schilderen in de reeks van ‘het wakker worden aan mijn eigen gebaar’, heeft me heel wat inzichten gebracht en ik snap mijn eigen proces nu een stuk beter. Als ik de schilderingen terug zie, zie ik dat proces ook helder. Alsof er een lichtje aan is gegaan. Ik luister meer naar wat ik nodig heb en voel daardoor eerder wanneer ik niet naar mezelf en mijn eigen behoeften luister. Ik ga daardoor ook minder over mijn grenzen heen.”

Verbinding Verbeeld

Privacyverklaring ~ Algemene voorwaarden ~ Disclaimer

© 2011 - 2024 Verbinding Verbeeld ~ Webdesign: WEN Kunst Webdesign ~ Logo design: Marieke Steegh