Biografisch coachen

Je eigen biografie is het uitgangspunt tijdens de gesprekken.

Waar sta je nu? Wat in je leven heeft jou hier gebracht? En, kan je van daaruit dat wat op je toekomt ontwaren en zo je eigen richting vinden?

 

Zelfportret in de vier velden: inzicht in jezelf

Dit traject heeft een duur van zes gesprekken. We onderzoeken de vraag waarmee je komt. Daarna gaan we op weg om de vier velden te onderzoeken in jouw leven: fysiek en omgeving, vitaliteit en gewoontes, drijfveren en idealen, keuzes en eigen regie. Wat kan dit je zeggen over de vraag waarmee je leeft en hoe je verder gaat?

 

Levensloopgesprekken: inzicht in je leven

De duur van dit traject heeft verband met de leeftijd waarop je bent aangekomen in je biografie. We onderzoeken de vraag waarmee je komt. De daarop volgende gesprekken gaan we in fases van zeven jaar op zoek naar hoe jij kleur hebt gegeven aan die fase in je leven. We ontdekken thema’s en rode draden. Hoe heb jij vorm en betekenis gegeven aan je leven? Dit wordt zichtbaar en geeft je het roer in handen naar de toekomst.

 

Portret in de vier velden: het wezen(lijke) van jullie samenzijn in beeld*

Naast de individuele biografie die ieder van ons leeft, bestaat er ook een biografie van de relatie die we als mensen onderling met elkaar hebben. In dit traject, met een duur van vijf gesprekken, ga je samen op zoek naar deze biografie. In onze communicatie gaat het vaak zo dat we naar de ander kijken en we over en weer in gesprek zijn met elkaar. Daartussen bevindt zich de relatie, in die tussenruimte vormt zich als het ware een derde wezen, de biografie van jullie samenzijn.

Het kan gaan om verschillende relaties die wij als mensen onderling met elkaar aangaan, denk aan partnerrelaties, het onderzoeken van het huwelijkswezen, gezinsrelaties, vriendschaps- of werkrelaties. Steeds op zoek naar hoe de relatie zich heeft gevormd doorheen de tijd bevragen we als het ware dat wezen. Wat van ieders inbreng zorgt ervoor dat dat derde wezen groeit of dat het in het gedrang komt?

(*Portret in de vier velden: het wezen(lijke) van jullie samenzijn in beeld, is een methode die ontwikkeld is door Monique Samwel.)

Verbinding Verbeeld

Privacyverklaring ~ Algemene voorwaarden ~ Disclaimer

© 2011 - 2024 Verbinding Verbeeld ~ Webdesign: WEN Kunst Webdesign ~ Logo design: Marieke Steegh